The Bourne Legacy

The Bourne Legacy | Universal Pictures | Directed by Tony Gilroy | 2012 | 135 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Endnu en forglemmelig omgang bulder og brag.

Jeg har et problem!

Jeg kan ikke skelne de enkelte Bourne-film fra hinanden. Måske skyldes det, at historien – lille og ubetydelig som den er – i dem alle, også dette nye skud på stammen, drukner i alt alt for meget action. Måske skyldes det, at filmene simpelthen ikke er interessante nok eller måske skyldes det, at de er alt for ens, samme film, lavet fire gange med nye skurke, samme helte og en formular, der virkede i den første film, men som efterhånden mistede glansen!

Denne nye film i serien har ikke Matt Damon i den bærende hovedrolle. I stedet har Jeremy Renner overtaget de overmenneskelig kampsportsevner og han udfylder rollen som ”übersoldat” ganske udmærket. Filmen er også fint instrueret og selve håndværket fejler ikke noget.

Faktisk formår denne film, i modsætning til de øvrige tre, at være lidt interessant i den første time. Man aner et større netværk af supersoldater, Bourne var ikke den eneste, og det politiske rænkespil får lidt plads at boltre sig på. En Edward Norton på autopilot er ok som helt/skurk, alt efter, hvem man holder med, men nogen engageret performance er der ikke tale om.

Renners kærlighedsinteresse er den altid dygtige og smukke Rachel Weisz, der leverer en fin præstation i et manuskript, der ikke overlader meget plads til hende!

…Efter en lille time overtager ”bourne-manien”, og alenlange og ligegyldige actionscener fylder skærmen den sidste time, så man til sidst er helt træt og igen mister overblikket over den bagvedliggende historie.

Især en biljagt i filmens slutning er så træls og lang, at man ikke orker den halvt inde i den. Det hjælper ikke, at den er forsynet med knallerter, der har en så irriterende lyd, at man græmmes.

Dette filmkoncept har måske indtjent millioner af dollars og bliver nok ved med det, men gode film, det er det altså ikke!

De er alt for lange, plottet forsøger at være kompliceret, men får aldrig lov til at udfolde sig ordentligt, fordi overdreven action og ligegyldige slåskampe skal dominere. Det kan være, at der er et publikum for denne slags underholdning, men hvis jeg skal overbevises, skal det laves ordentligt, med mere indfølelse og så skal historien altså have mere plads, for at det bliver rigtig interessant!

Og næste gang, undgå knallertjagten, mine ører ringer stadig efter 25 minutters knallertræs.

2/6 stjerner til The Bourne Legacy