The Amazing Spider-Man

The Amazing Spider-Man | Columbia Pictures | Directed by Marc Webb | 2012 | 136 min | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Overraskende god.

Det skortede ikke på grove skældsord, da Columbia Pictures annoncerede, at Spider-Man stod over for et reboot. Hvorfor nu det? Havde Sam Raimi ikke just lavet et par glimrende film med Toby Maguire i rollen som den mest populære superhelt i de danske børnehaver?

Jo, men da forhandlingerne brød sammen mellem Columbia Pictures og Raimi om en mulig fjerde film i serien, besluttede topcheferne i Columbia Pictures sig for at starte helt forfra; glemme alt om den forrige trilogi, hyre en ny ung skuespiller som edderkoppemand og lave en ny historie. Eller det vil sige historien har de faktisk ikke ændret særligt meget ved. Den er praktisk talt identisk med den første Spider-Man film af Raimi. Skurken er skiftet ud. Peter Parker har ikke længere nogen bedste ven og hans kærlighed er ikke Mary Jane, men Gwen Stacy, som vi kort stiftede bekendtskab med i den skrækkeligt overlæssede "Spider-Man 3".

Jeg havde egentlig forberedt mig på at skrive noget i retningen af, hvor unødvendig den nye Spider-Man film er, hvor dårlig Andrew Garfield er i forhold til Toby Maguire og at "The Amazing Spider-Man" da kun kan være lavet for at score kassen.

Men jeg tog fejl. Ikke grueligt fejl, men ikke desto mindre fejl.

…"The Amazing Spider-Man" er slet ikke nogen dårlig film. Spider-Mans skabelsesberetning er stadig voldsomt underholdende, rørende og vedkommende, og med Andrew Garfield i hovedrollen både troværdig og jordnær.

Den dreng kan spille røven ud af bukserne på de fleste af sine jævnaldrende kolleger. Det er pompøst og teatralsk, men for fanden, hvor passer han godt i rollen som Spider-Man, og for fanden, hvor er Emma Stone skide hamrende sexet og intelligent som Gwen Stacy. Sorry Kirsten Dunst, men der kan du altså ikke følge med.

Plottet vil jeg ikke komme ind på. Interesserer du dig den mindste smule for genren kender du det allerede, og godt det samme. "The Amazing Spider-Man" vinder ikke på sin originalitet, men på det gode håndværk, det gode skuespil og den gode historie, som jeg aldrig bliver træt af. Noget mere dyster en Raimis Spider-Man univers, og det klæder den. Det føles mere tidssvarende (ikke flere telefonbokse!) og dermed genkendeligt.

"The Amazing Spider-Man" er hverken bedre eller dårligere end Raimis første Spider-Man film, men den står fint alene.

Hvor er der egentlig sket meget på de 10 år, der er gået siden Toby Maguires Spider-Man så dagens lys kort tid efter 11. september 2001.

4/6 stjerner til The Amazing Spider-Man