Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Abraham Lincoln: Vampire Hunter | Abraham Productions | Directed by Timur Bekmambetov | 2012 | 105 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Masser af coolness, bulder og brag, men begrænset "awesomeness".

Nogle filmtitler er simpelthen så dumme, at de bliver ret cool ("Snakes on a Plane"!). Nogle film er faktisk så kitchede og "tongue-in-cheek", at de faktisk er underholdende, trods stor dumhed ("Piranha 3D"). Og nogle film har både titel og indhold, der er både dumt og kitchet, så det burde virke.

Abraham Lincoln – Vampire Hunter er en af den slags film.

Med DEN titel og plottet, der basalt set handler om USA's første præsident, der i sine unge år og mens han var præsident, var en Lysets Kriger i kamp mod fæle vampyrer i skikkelse af de sydstatsfolk, der kæmpede for at løsrive fra sig fra USA's favn, er bare LIGE i øjet i forhold til at være ret awesome.

Der er masser af bulder og brag i Timur Bekmambetovs film (det er ham, der har lavet verdens mest forvirrende vampyrtrilogi på russisk!). Han formår om nogen at lave larmende actionscener, hvor cool moves, effekter og lyde fungerer effektivt. Filmen er fyldt med masser af cool scener, hvor bl.a. Lincolns foretrukne våben, en økse med indbygget pistol (!!!) er ret så cool og på min liste over sager, jeg må ønske mig til jul.

Filmen er ligeledes underholdende, om end historien er lidt rodet og lidt for meget til tider. Den er baseret på et grafisk oplæg, og instruktøren formår at skabe billeder og scener, der minder om en tegneserie, ligesom lys og farver bruges effektivt.

…Filmen ER cool, plottet er også ganske sjovt udtænkt og generelt er der tale om et godt forsøg. MEN!

Filmen bliver aldrig RIGTIG awesome – ligesom "300", der også var baseret på et grafisk oplæg og som indeholdte både en dum historie, over-the-top effekter. Abraham Lincoln – Vampire Hunter er aldrig på mere end 85%, og den formår aldrig rigtigt at hive tilskueren med op til det, den helt sikkert har forsøgt, nemlig at være en kultklassiker in-spe, en film, man kan se igen og igen og grine og frydes over, ved hvert øksestød og ved hver duel!

Om det er instruktørens skyld, det kunne det sagtens være, da han efter min opfattelse ikke har så godt styr på tøjlerne i sine film, eller om det bare et fordi, filmens præmis er lidt for dumt, ved jeg ikke, men jeg er af den opfattelse, at filmen kunne være blevet en guilty pleasure og en kult-klassiker, hvis man havde ladet den være mere "tongue-in-cheek" og hvis den ikke havde taget sig selv SÅ alvorligt.

For helvede, det ER skide dumt med det plot, men for SATAN, der er sgu da underholdende at se Lincoln i sin karakteristiske tophat med øksen svingende i hånden, mens han udraderer de onde sydstatsvampyrer i kamp for "Frihed, lighed og broderskab" og alt det andet pjat, USA er så glad for at henvise til i deres uafhængighedserklæring.

Men den tager sig selv for alvorligt, dens humor er begrænset og filmens persongalleri udnyttes slet ikke tilstrækkeligt til, at man som tilskuer engageres ordentligt.

Jeg ender på 3 stjerner, ikke mindst fordi jeg blev lidt skuffet.

Men det er ikke nogen dårlig film, men det er heller ikke en god film, det er bare ”run-of-the-mill” popcorn underholdning, der er let indtaget men også hurtigt fordøjet og endnu hurtigere glemt!

3/6 stjerner til Abraham Lincoln: Vampire Hunter