Get the Gringo

Get the Gringo | Airborne Productions | Directed by Adrian Grunberg | 2012 | 95 min | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Mel Gibson har fundet gnisten i spøjs fængselsfilm.

Mel Gibson spiller en hårdkogt kriminel, der havner i det mexikanske fængsel "El Pueblito", hvis mure gemmer på et samfund i samfundet. Styret af korrupte betjente og skruppelløse indsatte. Der er orden i kaos.

Med en flere steder forstyrrende voice-over fortæller Gibsons karakter, hvis rigtige navn man aldrig får at vide, om de tanker han gør sig, før han snyder og stjæler fra de indsatte. Han har nemlig en plan, der skal skaffe ham de millioner tilbage, som de korrupte betjente der fangede ham valgte at stikke i egne lommer.

Med et soundtrack domineret af mariachi-musik opnår filmen en herlig skæv stemning, der går godt i spænd med fotografen Benoît Debies gullige og brune billeder. Og det uanset om man væmmes over de brutale torturscener eller griner af Gibsons veloplagte drillerier.

Der er lavet en del research til filmen, så fængselsmiljøet virker så ægte som muligt. Jeg kan af gode grunde ikke efterprøve dets autencitet, men det virker langt ude og dermed troværdigt. Det gør Gibsons historie derimod ikke.

…"Get the Gringo" er en b-film, og det er faktisk dens største styrke.

I modsætning til Gibsons polerede Hollywood-film er der blevet plads til det politisk ukorrekte, og det klæder skuespilleren, der leverer sin bedste præstation i mange år. Det er som om, at han bag sit trætte ydre har fået gnisten igen.

Jeg kedede mig ikke et øjeblik. Alligevel kan jeg kun give "Get the Gringo" middelkarakter. Når alt kommer til alt er filmen nemlig mere pudsig end egentlig vellykket. For voldelig til at være en komedie og for let til at skræmme med sin skildring af det groteske mexikanske fængselsmiljø.

En veloplagt Mel Gibson i en spøjs film, der på sin vis minder om alle mulige andre film, og så alligevel er sin egen. Hurtigt glemt, men underholdende mens det står på.

3/6 stjerner til Get the Gringo