The Hangover Part 2

The Hangover Part 2 | Warner Bros. Pictures | Directed by Todd Phillips | 2011 | 102 min | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Et opkog på den første film, der ikke var særligt god.

Hvad fanden skal man mene, når en film som 'Tømmermænd i Las Vegas', der med sin lokumshumor og manglende historie hev så mange mennesker i biografen tilbage i 2009, at en fortsættelse var uundgåelig? Åbenbart ikke en skid! Folket har talt!

Hvad nytter det, at jeg – og sikkert også mange andre – fandt filmen pinligt umorsom, plat og så rig på letkøbt pik og pat humor, at selv de værste lignende film fra 1980'erne er rene mesterværker i sammenligning? Åbenbart ikke en skid! Folket har talt!

Og hvorfor fanden er jeg nu ved at skrive en anmeldelse af den uundgåelige fortsættelse, der gud hjælpe mig er et opkog på den første films manglende historie – nu blot i Thailand?

Jeg ved det ærligt talt ikke, men jeg tror jeg gik ind til filmen med en forventning om at den ville være så røvhamrende dårlig, at jeg nærmest kun kunne blive positivt overrasket, og det blev jeg faktisk.

… Nej, jeg synes ikke det er en god film, men håndværket fornægter sig ikke.

'Tømmermænd i Thailand' er nemlig så irriterende godt lavet, at den på ingen måde kan fejes af vejen som amatøragtigt venstrehåndsarbejde. Selv om den stort set er en gentagelse af den første film, er der så tilpas mange små variationer, at det ikke føles som at se den samme film igen.

Som med 'Olsen Banden' handler det om, at æde de præmisser filmene opstiller for sig selv. Historier der er skåret over samme læst, men som alligevel varierer så meget, at de er til at skelne fra hinanden.

'Tømmermænd i Thailand' giver sig ikke ud for mere end den er. Den er perfekt pacet, tilpas velspillet og sommetider både sjov og overraskende, men det bliver aldrig min type film. Jeg savner den sofistikerede humor, der har mere at byde på en det umiddelbare, og som ikke klinger af deja vu. Det gør 'Tømmermænd i Thailand'!

3/6 stjerner til The Hangover Part 2