The Lincoln Lawyer

The Lincoln Lawyer | Lionsgate | Directed by Brad Furman | 2011 | 118 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Solidt håndværk.

Ikke mange biografer valgte at vise 'The Lincoln Lawyer', der hverken har fået stor medie- eller publikumsmæssig bevågenhed i Danmark.

Filmen er et klassisk retssals-drama med indbygget thrillerelement, og den fungerer som udgangspunkt fint på alle punkter på grund af solidt håndværk.

'The Lincoln Lawyer' føles i starten og et godt stykke ind som en episode af en bedre advokat tv-serie. Det er ikke decideret dårligt, men der mangler elementer, der berettiger den til at spille på det stor lærred.

Både plot, dialog og filmens drive er som en velspillet tv-film, og det eneste der minder tilskueren om, at man er vidne til en Hollywood-produktion er castet, der indeholder navne som William H. Macy, Matthew McConaughey og Marissa Tomei.

…På alle pladser leveres der solide præstationer, og især McConaughey er udmærket som den slibrige, svagt korrupte, men blændende forsvarsadvokat, der for længst har mistet troen på uskyld og nu blot lever for at udnytte hullerne i det amerikanske retssystem på en sådan måde, at han bliver styrtende rig i processen.

Filmens plot vil jeg helt undlade at komme ind på, da det er det, der trods alt bærer filmens fremdrift. Jeg vil dog ikke undlade at kommentere, at det virker, selvom dramaet aldrig når helt op at ringe.

Filmen mangler som udgangspunkt den ”hook”, der skal fange publikum. I stedet trækkes man med på en langsom, men svagt interessant tur gennem det amerikanske retssystem, og først efter ca. en time, tager filmen den drejning, der indikerer, at den er mere end en tv-film.

Filmen lægger fint op til et twist, men den forsøger ikke at forcere det, og det virker faktisk fint. Ret hurtigt er linjerne trukket op, og filmens tempo øges.

Som film er 'The Lincoln Lawyer', der ligger særdeles tæt op af de mange John Grisham filmatiseringer gennem de seneste år, hverken nyskabende eller langtidsholdbar. Det er klassisk brug og smid væk underholdning, der undervejs er både spændende og underholdende.

Filmens forsøg på gennem McConaugheys figur at skabe en filosofisk vinkel er lidt trættende og virker lidt påklistret, men fordi filmen ikke forfalder til unødigt melodrama og forskruede effekter, så virker det hele trods alt nogenlunde.

Det er underspillet, godt og solidt håndværk, uden dikkedarer, og som sådan er det ganske udmærket, men bliver aldrig mere end det.

4/6 stjerner til The Lincoln Lawyer