Skyline

Skyline | Black Monday Film Services | Directed by Colin Strause, Greg Strause | 2010 | 94 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

En juleopskrift.

I denne søde juletid skal vi jo alle bage, sylte, kokkerere og stege, til vi er blå i hovederne. Derfor vil filmkorn.dk nu give en opskrift på noget, der nok tager lidt tid at lave, der indeholder en vis idé, men som i bund og grund smager en kende kedeligt, på grænsen til uspiseligt.

Man tager to brødre, der fortrinsvis har trådt deres filmsko indenfor effektbranchen. Disse brødre giver man en spand med penge og carte blanche til at skabe det, de selv kalder den ultimative drengerøvsfilm, fritaget fra studiebossernes tyranni.

Dernæst hælder man en stak amatørskuespillere i blandingen og rører godt rundt. Rør ikke for længe, da slutproduktet skal hurtigt videre, så undlad venligst at bruge tid på at tage scener om eller sikre, at skuespillet virker – det er ikke nødvendigt.

Når blandingen er blevet hastigt rørt sammen, skal der tilføjes nogle effekter. Disse effekter behøver ikke være lige gode allesammen, og brug gerne nogen, der er set før. Bland dem i og sørg for, at alle optagelser af disse effekter er så rystede og kortvarige, at man faktisk har svært ved at se, hvad der foregår.

Nu har du grunddejen.

Så skal vi til fyldet!

Manuskript skal ikke være alt for godt, og helst indeholde masser af ligegyldigheder, banaliteter og frem for alt masser af plagiat. Rund af med en særdeles dum slutning, der hverken giver mening eller de, formentlig fra instruktørernes side ønskede, rejste nakkehår eller gåsehud.

Lad blandingen stå og simre/bage i et kort stykke tid og tilføj så lidt ligegyldig action og forcerede temaer på toppen, og du har den endelige kage, halvfærdig, halvklam og næsten uspiselig!

Bevares, når du vågner med tømmermænd efter en julefrokost, kan du vel sagtens sætte tænderne i den og måske opnå en vis glæde, men kun kortvarigt, for hvis du ikke skal kaste op pga. de hurtige klip og håndholdte kamerabevægelser, så skal du helt sikkert brække dig over den fuldstændig uunderbyggede slutning, der er både dum og ligegyldig.


'Skyline' kunne have været en sjov science fiction-film, men den er simpelthen for sjusket lavet til at engagere på nogen punkter.

Skuespillet, effekterne og i særdeleshed plottet er så ligegyldige, at man gaber sig igennem den 1½ time lange film. Man er ligeglad med personerne, faktisk håber man de spises hurtigt, så filmen kan slutte.

Brødrene Strauss må hellere gå tilbage til det, de er gode til, for film af denne art, ja, det magter de sgu ikke!

1/6 stjerner til Skyline