Youth In Revolt

Youth In Revolt | Dimension Films | Directed by Miguel Arteta | 2009 | 90 min | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Michael Cera viser flere sider af sit talent i fin ungdomsfilm.

Igennem de seneste år er vi blevet beriget med komedier, der adskiller sig markant fra tidligere tiders produktioner. Komedier der fokuserer mere på den dialog skuespillerne boltrer sig i frem for klassisk falde-på-halen humor.

Blandt den seneste tids vindere kan nævnes 'Forgetting Sarah Marshall', 'Yes Man', 'Superbad' og den fremragende 'Juno'.

'Youth in Revolt' er netop en sådan film. Den har en fremragende og sprød dialog fremført af rigtige mennesker fremfor supermodeller, der er så lækre, at deres nørdethed simpelthen ikke er troværdig. Det lider Michael Cera – den mandlige hovedperson i filmen – ikke af. Han ser præcist så troværdigt nørdet ud, at han passer lige ind i rollen som den kejtede, søde og ikke mindst usikre Nick Twisp. Cera mestrer denne rolle og leverer sine replikker med en sød underspillethed, der virkelig klæder ham.

Man sidder dog og tænker, at man har set ham i rollen før, og det har man også – både i 'Juno' og 'Nick and Norahs infinite playlist' – og selvom rollen er god til ham, så er det altid interessant at se en skuespiller gå ud, hvor han måske ikke kan bunde, og netop i denne film viser Cera andre sider af sit komiske talent.

Han laver i filmen et alter ego, der er markant anderledes. Selvsikker, rebelsk og utiltalende og det er både sjovt og interessant.

Dialogen er som allerede nævnt fantastisk skrevet, og mange gange sidder man med følelsen af, at det der bliver sagt, normalt kun tænkes og forbliver usagt, selvom alle ved, at det var netop de replikker situationerne krævede – og det er sjovt.

Filmens kvindelige hovedperson er gudesmuk og super sexet, men hun er stadig godt castet i rollen som pigen, der vækker de rebelske tanker i vores hovedperson og får ham til at gøre alt det, han normalt aldrig ville kaste sig ud i.

Historien er meget banal, men alligevel en sød og nærmest nuttet fortælling om de følelser alle teenagere slås med – i denne film udpenslet og karikeret, men stadig genkendelige. Formentlig kan alle huske den pige eller dreng, der vakte forbudte følelser første gang, og som man var villig til at bryde alle konventioner for at være sammen med.

Filmen, god som den er, lider dog under den lidt trivielle historie, der bliver lidt trættende i længden, og skønt filmen er krydret med et meget interessant og morsomt persongalleri, så går den lidt i stå engang imellem.

Det er dog ikke noget, der for alvor skæmmer filmen, der fortjener at blive set og nydt sammen med andre.

4/6 stjerner til Youth In Revolt