Legion

Legion | Bold Films | Directed by Scott Charles Stewart | 2010 | 100 min | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Vel nok årets dårligste film.

I 'Legion' har gud mistet troen på mennesket og i den grad fortrudt, at han i sin tid gav os viljen til at tænke selv. Det forstår man godt efter at have set filmen.

Guds to yndlingsengle Michael og Gabriel er blevet beordret til at udrydde menneskeheden. Problemet er bare, at Michael er kommet på andre tanker. Han mener modsat gud, at der stadigvæk er håb for mennesket. Et håb i form af en ufødt baby i maven på den ikke særligt kløgtige servitrice Charlie. Hun arbejder på verdens mest øde beliggende tankstation i Mojaveørkenen. Ved sin side har hun tankpasserens søn, der ikke er fader til barnet, men som føler en uforklarlig trang til at beskytte Charlie og det ufødte barn. Udover dem huser tankstationen en lille familie, hvis bil er gået i stykker, en prædikende kok og en mand som er faret vild – med en skyder i lommen.

Gabriel, der stadigvæk er på guds side, er lige i hælene på Michael, som har valgt at lande på jorden flere kilometer fra babyen, for at kunne stjæle en masse våben og så ellers køre i bil ud til tankstationen, hvor han med alvorlig mine ruster de tilstedeværende til kamp – alt imens flosklerne står i kø for at forlade hans mund.

Der er ikke gået mange minutter, før det går op for en, at 'Legion' næppe bliver nomineret til nogen priser.

…Skuespil og dialog er stinkende dårlig. Handlingen ubeskriveligt dum og instruktionen så ubehjælpelig, at man skulle tro filmen var instrueret af en spedalsk bibelsælger med en I.Q. på 20.

Filmen mangler i den grad logik, troværdighed og frem for alt selvirioni. Den tager sig selv så forbandet alvorligt, at det får hovedpersonernes stupide handlinger til at fremstå endnu mere stupide, end de i forvejen er. Og når de ikke handler fuldstændig idiotisk, lirer de ynkelige historier eller ulidelige moralprædikener af ved enhver given lejlighed.

Det værste er dog, at gud har valgt at udrydde menneskeheden ved at lade sine engle besætte de svageste mennesker, for så at lade dem jage de stærkeste mennesker, som en slags zombier med hajtænder. A' hva'?! Hvorfor så bøvlet?

Konceptet med de to hovedengle Michael og Gabriel er heller ikke noget at råbe hurra for. De har tilsyneladende ikke andre evner end at flyve med deres CGI-vinger og gøre entré på en måde, der kan få enhver mandlig frisør til at hvine af fryd. Nå ja, og så kan de skyde med maskingevær og slås med en motoriseret morgenstjerne. For så raffineret kæmper Hollywoods engle anno 2010. Vor herre bevares, til hest og på potten.

Støvsugeren har været forbi filmkorn.dk.

Bundkarakter til 'Legion'.

1/6 stjerner til Legion