Law Abiding Citizen

Law Abiding Citizen | Film Department, The | Directed by F. Gary Gray | 2009 | 108 min | 118 min (directors cut) | IMDb

Filmanmeldelse af Hugger

Tangerer årets dårligste film.

Hvorfor?

Det er det spørgsmål, man tvinges til at stille sig selv, efter at have kæmpet sig igennem dette trivielle, forudsigelige og håndværksmæssige makværk af en film!

Filmens åbningsscene lægger dog godt ud, og den er både hård, kontant og kompromisløs, selvom filmen ikke bruger mere end ca. 30 sekunder på at etablere den kone og det barn, der danner ramme for den efterfølgende 1 1/2 times frustrerende filmoplevelse.

Men hvad er filmens pointe? Hævn? At hævn er godt? At hævn er dårligt? At hvis bare årsagen til vold er god nok, så retfærdiggør det hævnen?

Jeg aner det ikke, og efter at have set filmen tror jeg heller ikke, at instruktøren eller skuespillerne ved det.

Hvorfor?

Skuespillerne leverer en middelmådig præstation, og flere steder i filmen undres man over, at det konstant er de samme to afdankede strissere der gang på gang er i spil, selvom man står overfor en ganske voldsom udfordring, der burde involvere samtlige politimyndigheder. Selv bomberydning falder åbenbart ind under jobbeskrivelsen hos den almindelige politimand, selvom byens borgmester og samtlige spidser er i farezonen… Dumt og man spørger, hvorfor?

Enkelte gange er der en scene, hvor man tror, at nu finder filmen sit fodfæste og skaber noget reelt drama, men det er hurtigt bragt i knæ af filmens træge og uintelligente plot og man havner igen i fortænkte replikker og dårlig dialog! Hvorfor?

Filmens afslutning er ligeså uinspireret som et stykke kød fra Super Best…

Jeg ønsker ikke at bruge mere tid på denne film – har allerede brugt 1 1/2 time, jeg aldrig får igen, og igen er jeg nødt til at spørge, hvorfor???

1/6 stjerner til Law Abiding Citizen