The Ugly Truth

The Ugly Truth | Lakeshore Entertainment | Directed by Robert Luketic | 2009 | 96 min | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Filmen kunne lige så godt have heddet 'The Ugly Kliché', for dem er den fyldt med. Den tror selv, at den er nyskabende og lidt mere fræk (ved at bruge ordet fuck på de mærkeligste tidspunkter) end den gængse romantiske komedie, men faktum er, at den forbliver en 'When Harry Met Sally'-light.

Problemet er nemlig, at den er alt for kalkuleret med sin charme, hvor førnævnte forgangsbillede trods alt virkede mere ægte og nuanceret.

Med sig har filmen dog Katherine Heigl, der lyser op i sin rolle, og Gerard Butler der ligner et oppustet søpindsvin (har manden et alkoholproblem?). Mod sig har den et ekstremt forudsigeligt plot og nogle mildest talt urealistiske scener, der ganske enkelt er for søgte i håbet om at opnå billige grin. Det til trods har filmen da nogle gode pointer omkring urealistiske forventninger til det modsatte køn, og bliver derfor med nød og næppe tålelig og mildt underholdende.

2/6 stjerner til The Ugly Truth