Headhunter

Headhunter | Det Danske Filminstitut | Directed by Rumle Hammerich | 2009 | 108 min | IMDb

Filmanmeldelse af Gabriel

Effektiv dansk thriller i internationalt format.

Lars Mikkelsen spiller headhunteren Martin Vinge, der af en Maersk-lignende koncern hyres til at finde tre mulige kandidater, der kan overtage stillingen som koncernchef, efter at firmaets grand old man Hr. Sieger har takket af. Koncernen har allerede en mulig arvtager i form af Hr. Siegers søn, men sønnen er ikke faderens umiddelbare valg, da han tvivler på sønnens evner til at føre virksomheden ind i et nyt århundrede. Som modspil kaster sønnen en lægeerklæring på bordet, der påviser faderens begyndende senildemens. Spørgsmålet er, hvem Martin Vinge kan stole på.

…Historien er set før, og også set bedre eksekveret, men ikke desto mindre lykkes det at opbygge både spænding og atmosfære takket være overbevisende skuespil, tålmodig fortællestil og en næsten uforudsigelig historie.

Det uforudsigelige tabes lidt på gulvet i filmens afsluttende minutter, der virker lidt forhastede og letkøbte, og der er da også et par skønhedsfejl, så som en unødvendig, men effektiv, actionscene, og et par malplacerede symbolske episoder, som man forstår meningen med, men som snildt kunne være mere subtilt udført.

Som dansk thriller er Headhunter glimrende, men sammenlignet med de film den ser op til, er der stadigvæk et stykke vej. Jeg følte mig dog ganske godt underholdt, og ser frem til flere produktioner fra Rumle Hammerichs hånd. Der er helt klart potentiale.

4/6 stjerner til Headhunter